توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است

آلمان: مذاکرات وین در فضایی سازنده پیش می‌رود

آلمان: مذاکرات وین در فضایی سازنده پیش می‌رود منابع نزدیک به مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به خبرگزاری آلمان گفته‌اند این گفت‌وگوها در فضایی سازنده پیش می‌روند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۰ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 31
کد خبر: ۱۱۵۸۸۱

به گزاش راهبرد معاصر؛ ، منابع نزدیک به مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به یک رسانه غربی گفته‌اند این گفت‌وگوها در «فضایی سازنده» پیش می‌روند.

 

خبرگزاری آلمان به نقل از منابع مطلع نوشت مشخص شده که ایران بر روی دریافت ضمانت‌هایی در خصوص پابرجا ماندن توافق در آینده اصرار دارد. همه طرف‌ها این موضع را به رسمیت می‌شناسند، اما می‌گویند که اجرایی کردن آن دشوار است.

 

به نوشته خبرگزاری آلمان، در کل گفت‌وگوها از شتاب لازم برای اینکه طی چند هفته آتی به نتیجه برسند برخوردار نیستند. دور تازه گفت‌وگوها تا دوشنبه پیش رو معلق شده است.

 

آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، با نقض تمامی تعهداتش از برجام که به تأیید شورای امنیت رسیده بود خارج شد.

 

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به تمامی تعهداتش در این توافق پایبند ماند، اما بعد از آن از اختیاراتش در توافق استفاده کرد و برخی از تعهداتش را کاهش داد.

 

«علی باقری»، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران گفته رفع تمامی تحریم‌های آمریکا کلید موفقیت در مذاکرات وین است. او گفته هر چه طرف مقابل در این زمینه جدی‌تر باشد، مذاکرات در زمان کمتری به نتیجه خواهد رسید.

 

مسئله دریافت تضمین در خصوص ماندن آمریکا در برجام و مشخص کردن ساز و کاری برای راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها دو مسئله‌ای هستند که از مدت‌ها پیش میان طرف‌ها محل اختلاف و گفت‌وگو بوده است.

 

جدیدترین دور این مذاکرات با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام از عصر دوشنبه ششم دی ماه در شهر وین آغاز شد.

 

«علی باقری» در این نشست با اشاره به پیشرفت‌های صورت‌گرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین‌های عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستی‌آزمایی این اقدامات تأکید کرد و گفت که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفت‌وگوها آمادگی کامل دارد.

 

در این نشست، تمامی هیأت‌ها به پیشرفت حاصل‌ شده در دور پیشین گفت‌وگوها اشاره کرده و برای ادامه رایزنی‌های فشرده اعلام آمادگی کردند و همچنین عنوان شد که اغلب پیشنهادات ایران، در متن جدید گنجانده شده است. در پایان نشست مقرر شد که مذاکرات و کار بر روی متن از روز سه‌شنبه هفتم دی ماه در سطوح و فرمت‌های مختلف ادامه یابد که از روز سه شنبه تا پنجشنبه ادامه داشت./ فارس

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار