دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

آلمان: مذاکرات وین در فضایی سازنده پیش می‌رود

منابع نزدیک به مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به خبرگزاری آلمان گفته‌اند این گفت‌وگوها در فضایی سازنده پیش می‌روند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۰ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 31
کد خبر: ۱۱۵۸۸۱

به گزاش راهبرد معاصر؛ ، منابع نزدیک به مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به یک رسانه غربی گفته‌اند این گفت‌وگوها در «فضایی سازنده» پیش می‌روند.

 

خبرگزاری آلمان به نقل از منابع مطلع نوشت مشخص شده که ایران بر روی دریافت ضمانت‌هایی در خصوص پابرجا ماندن توافق در آینده اصرار دارد. همه طرف‌ها این موضع را به رسمیت می‌شناسند، اما می‌گویند که اجرایی کردن آن دشوار است.

 

به نوشته خبرگزاری آلمان، در کل گفت‌وگوها از شتاب لازم برای اینکه طی چند هفته آتی به نتیجه برسند برخوردار نیستند. دور تازه گفت‌وگوها تا دوشنبه پیش رو معلق شده است.

 

آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، با نقض تمامی تعهداتش از برجام که به تأیید شورای امنیت رسیده بود خارج شد.

 

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به تمامی تعهداتش در این توافق پایبند ماند، اما بعد از آن از اختیاراتش در توافق استفاده کرد و برخی از تعهداتش را کاهش داد.

 

«علی باقری»، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران گفته رفع تمامی تحریم‌های آمریکا کلید موفقیت در مذاکرات وین است. او گفته هر چه طرف مقابل در این زمینه جدی‌تر باشد، مذاکرات در زمان کمتری به نتیجه خواهد رسید.

 

مسئله دریافت تضمین در خصوص ماندن آمریکا در برجام و مشخص کردن ساز و کاری برای راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها دو مسئله‌ای هستند که از مدت‌ها پیش میان طرف‌ها محل اختلاف و گفت‌وگو بوده است.

 

جدیدترین دور این مذاکرات با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام از عصر دوشنبه ششم دی ماه در شهر وین آغاز شد.

 

«علی باقری» در این نشست با اشاره به پیشرفت‌های صورت‌گرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین‌های عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستی‌آزمایی این اقدامات تأکید کرد و گفت که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفت‌وگوها آمادگی کامل دارد.

 

در این نشست، تمامی هیأت‌ها به پیشرفت حاصل‌ شده در دور پیشین گفت‌وگوها اشاره کرده و برای ادامه رایزنی‌های فشرده اعلام آمادگی کردند و همچنین عنوان شد که اغلب پیشنهادات ایران، در متن جدید گنجانده شده است. در پایان نشست مقرر شد که مذاکرات و کار بر روی متن از روز سه‌شنبه هفتم دی ماه در سطوح و فرمت‌های مختلف ادامه یابد که از روز سه شنبه تا پنجشنبه ادامه داشت./ فارس

 

ارسال نظر